Univerzitetski profesor

Univerzitetski profesor Blerim Latifi istakao je da je skandalozno to što je šefica poslaničke grupe Samoopredjeljenja Mimoza Kusari Lila izjavila da štrajkačima neće biti isplaćene plate, prenosi Reporteri.

Latifi je naglasio da izjava Kusari Lile dolazi prvog dana početka školske godine.

„Njoj i njenim kolegama, koji nemaju finansijskih problema u svakodnevnom životu, to nije bitno, jer su plaćeni kao niko drugi na Kosovu, a posao koji rade zapravo vrijedi manje od rada nastavnika. Skupština Kosova danas je najneefikasnija institucija u čitavom institucionalnom sistemu Kosova. Sprovođenje zakonodavne agende je crna stranica“, istakao je Latifi.

On je dodao da debate koje se vode u Skupštini Kosova su debate na veoma niskom intelektualnom i profesionalnom nivou.

"Jedini posao koji Mimoza Kusari i većina njenih kolega umeju da rade je da izgovaraju optužbe na račun drugih, samo da bi se pojavile u medijima i da bi zadovoljile pustinjske militante svojih partija. Drugim riječima, oni su najobjektivniji odraz intelektualnog i kulturnog pada koji kosovsko društvo doživljava poslednjih godina“, zaključio je Latifi.

On je naglasio da su nastavnici danas sa osmjehom dočekali učenike, ali da su sumornu atmosferu zbog neisplaćivanja plata nastavnicima svi osjetili.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri