Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla kazao je da je Vlada Kosova odlučna da na sjeveru "očuva red i mir" i potvrdio da Policija Kosova ima tri baze na sjeveru, dok je još jedna u izgradnji, prenosi Reporteri.

"Sada imamo drugačiju situaciju. Na sjeveru imamo stacioniranu Policija Kosova 24 sata, izgradili smo četiri baze granične policije za brze intervencije, izgradili smo tri stanice granične policije u zelenoj zoni, produžili smo signal za Ipko i Valu“, rekao je Sveçla.

On je rekao da će se napori da se obezbjede uslovi za rad policije na sjeveru Kosova nastaviti i ubuduće.

"Tri policijske baze su već završene, jedna je u izgradnji. Nastavićemo ovim putem, kako bismo omogućili policiji da, ne samo bezbjedno, već i sa neophodnim komforom, djeluje na toj teritoriji da garantuje red i mir i na tom delu“, nastavio je Sveçla.

On je naglasio da na sjeveru postoji nova jedinica za brze granične intervencije, koja je nedavno osnovana.

"Imamo i novu jedinicu, interventnu jedinicu koja je izuzetno pripremljena. To je jedinica koja je bila u sastavu drugih jedinica“, pojasnio je.

Sveçla je rekao da je Kosovo posvećeno zakonu i redu na sjeveru i za to, kako je istakao, ima podršku saveznika.

"Odlučni smo da na sjeveru vratimo red i zakon. Sjever je dio Kosova, to je naša zemlja. Imamo i podršku naših saveznika, koji svojim prisustvom tamo garantuju bezbjednost“, izjavio je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri