Dobra promocija

Predsjednik Turističke unije Kosova Baki Hoti istakao je da je povećan broj turista koji je posjetio Kosovo, što je, prema njegovim riječima, posljedica dobre turističke promocije, prenosi Koha.

„Tokom pandemije poznato je da nije bilo kretanja, a u tom slučaju nije bilo ni turizma. Pokušavamo da uključimo Kosovo u balkanske turističke aranžmane i za sada ide dobro“, izjavio je on.

Hoti je rekao da i tokom ljetnje sezone postoji interesovanje za planinski turizam, uglavnom od strane inostranih turista.

Prema riječima predsjednika Unije, ova organizacija je veoma aktivna i čini sve da turistima ponudi dobre mogućnosti. Hoti je naglasio da se do sada Kosovo predstavilo u tri međunarodna promotivna projekta.

„U martu 2023. godine biće po drugi put organizovan sajam „Kosovo 2023“. Napravili smo aplikaciju za turizam na Kosovu. Mnogo građana je posjećuje jer je besplatna. Potpisali smo ugovor sa kanadskim univerzitetom i od septembra počinje obuka za recepcionere i konobare”, rekao je Hoti.

On je naglasio da danas privrednici imaju problema da pronađu profesionalne konobare i recepcionare.

„Dobra je vijest da će stručnjaci iz te oblasti doći da rade obuku na tri nivoa. Dobiće sertifikaciju kanadskog univerziteta koja je međunarodno priznata. Svi koji budu prošli obuku biće zaposleni“, dodao je Hoti.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore