Premijer Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da pitanje razgraničenja Crne Gore i Kosova ne predstavlja problem u odnosima i da su se dvojica predsjednika obavezli na formiranje međudržavne komisije, prenosi Ekonomija onlajn.

Đukanović je za Radio televiziju Kosova kazao da bi formiranje međudržavne komisije imalo za cilj da ispravi eventualne greške koje su nastale u procesu demarkacije granice između Kosova i Crne Gore.

"Kao što sam rekao, odobren je sporazum o demarkaciji između naše dvije zemlje. Nakon toga se nastavlja tehnički dio posla. Zajednička komisija će izaći na teren da precizno iscrta ovu granicu i ako se po ovom pitanju pokaže da je logično da se neke stvari ispravljaju i postoji saglasnost dvije strane to znači da će to biti urađeno u duhu prijateljstva i poštovanja zajedničkih interesa. Uvijek polazim od toga da su Crna Gora i Kosovo prijatelji i mi ćemo odgovorno održavati naše prijateljstvo i trudićemo se da cjenimo brojne potencijale naše saradnje sa ovim prijateljstvom", kazao je Đukanović.

Nedavno je bivši premijer Kosova Ramush Haradinaj rekao da pitanje razgraničenja sa Crnom Gorom nije završeno.

Prema njegovim riječima, Vlade Kosova i Crne Gore moraće što prije da formiraju međudržavnu komisiju, što je i predviđeno dokumentom koji su potpisala dva predsjednika.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online