Ministrica obrazovanja

Ministarka prosvete, nauke, tehnologije i inovacija, Arberie Nagavci ponovo je pozvala sve aktere uključene u obrazovni proces da poštuju mjere zaštite od pandemije kovid-19, prenosi Reporteri.

Ministarka je istakla da striktno poštovanje mjera koje preporučuju zdravstveni stručnjaci, neophodno za zaštitu zdravlja građana i najbolja prilika da se obezbjedi nesmetan tok nastavnog procesa uz fizičko prisustvo u školi.

Ministarka Nagavci je danas posjetila osnovnu i nižu srednju školu "Ismail Qemaili“ u Prištini, nakon obavještenja rukovodstva o zaražavanju u ovoj obrazovnoj instituciji.

Tom prilikom je istakla da svi scenariji predviđeni revidiranim uputstvom za organizovanje nastave u uslovima pandemije ostaju na snazi i podsjetila da je u nadležnosti radnih grupa škola i opština da odlučuju o organizaciji nastave.

U slučaju prebacivanja razvoja procesa učenja po scenariju C (učenje na daljinu), ministarka Nagavci je rekla da je potrebno napraviti raspored i osigurati da se učenje odvija na nekoj od onlajn platformi.

U slučaju potrebe, kako navodi, izvršene su sve pripreme za razvoj onlajn učenja, dok su nastavnici slobodni da koriste različite platforme.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri