Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku nazvao je Vladu Albina Kurtija populističkom i neukom ističući da Kurti mora da vrati diplomu inženjera ukoliko ne zna da struja može da bude kupljena ranije, po ugovorenim cijenama, prenosi Reporteri.

Dodao je da premijer kaže da struja ne može da bude konzervirana i da ne može da se čuva u frižideru, ali da je siguran da Kurti zna da struja i cijena struje mogu biti unaprijed ugovorene i rezervisane.

"Uvjeren sam da Kurti kao inženjer to zna, a ako ne zna neka vrati diplomu", poručio je Abdixhiku na današnjoj sjednici Skupštine.

Naglasio je da Kosovo kasni šest mjeseci sa proglašenjem vanrednog stanja zbog energetske krize, dok su drugi brzo reagovali.

"Kada su se drugi bavili energetskim problemima, ova Vlada je širila parole da ima najveći razvoj u Evropi i da stižemo Hrvatsku", izjavio je Abdixhiku.

To što Kosovo ne može da obezbjedi stabilno snabdjevanje električnom energijom, kako navodi, postaje međunarodna vijest. Albanija i Sjeverna Makedonija, dodaje, nisu vijest, već Kosovo.

"Drugi su proglasili vanredno stanje u oktobru, kada su cijene bile niže, a kriza lakša. Danas smo u decembru, četiri dana pred kraj godine. Šest mjeseci od početka krize i tri mjeseca nakon što su ostali proglasili vanrednu situaciju, počeli smo da slušamo mjere Vlade. Takvo upravljanje krizom, ne može imati dobar rezultat", naveo je Abdixhiku.

Naveo je i da su Kurtiju, za ovo što se dešava, krivi svi osim njega i da "govori populistički".

"To je više od neznanja. Građani od Kurtijeve Vlade ne treba da očekuju promjene na bolje u energetici", poručio je Abdixhiku i dodao da je u programu Vlade, energetska tema pokrivena samo sa pola stranice teksta.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri