Poslanica PDK

Poslanica PDK Ariana Musliu-Shoshi ocjenila je da je premijer Albin Kurti pogazio sve principe po pitanju dijaloga sa Srbijom, kojih se držao dok je on bio u opoziciji, i dodala da sadašnja opozicija ne ruši Vladu, jer za to nema dovoljno glasova, prenosi Koha.

"To je u Kurtijevim rukama, mi kao opozicija nemamo dovoljno glasova da rušimo vladu ali i da donosimo odluke. Imali smo budžet i kao opozicija nismo uspjeli da izguramo ni amandman. To pokazuje moć koju pozicija ima u Skupštini. Ne treba misliti da mi kao opozicija glasamo za rušenje vlasti. Kurti to može sam da uradi ako želi da se svrgne", rekla je Musliu-Shoshi u emisiji "Interaktiv" na  KTV.

Ona je o Zajednici srpskih opština rekla da treba da nastane samo u skladu sa odlukom Ustavnog suda i nikako drugačije.

"Moramo da sprovedemo ono što je rekao Ustavni sud. Samo onako kako to kaže Ustavni sud, nikako drugačije", rekla Musliu-Shoshi.

Dodala je da je o procesu dijaloga sa Srbijom Kurti govorio jedno u predizbornoj kampanji i naglasila da je premijer prekršio sve svoje principe u vezi sa dijalogom.

"Kurtijevo glavno oružje u opoziciji je bilo dijalog i Kurti je bio taj koji je prekršio sve principe u procesu dijaloga. Rekao je da ne sjeda za sto sa Vučićem ako se on ne izvini. Gdje su ti principi danas, nema ih. Neka sjednu, ali sad nema jasnog dnevnog reda, ne znam šta brani", ukazala je Musliu-Shoshi.

Musliu-Shoshi je takođe kritikovala i ministarku spoljnih poslova Doniku Gërvallu-Schwarz, ocjenivši da je nedostojna funkcije koju obavlja.

"Ona nije napravila reprezentaciju kakvu zaslužuju naši građani. Izbjegava poslanike, ne podnosi izvještaje Odboru za spoljne poslove, gdje je dužna da se javlja svaka tri mjeseca. Prošlo je šest mjeseci, a nikada nije", rekla Musliu-Shoshi.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore