Lider Pokreta za ujedinjenje

Lider Pokreta za ujedinjenje Valon Murati izjavio je da je dijalog sa Srbijom doveo do rušenja nekoliko Vlada i da ne bi iznenadilo da se to dogodi i sa vladom Albina Kurtija, prenosi Ekonomia online.

Ipak, on kaže da ne očekuje vanredne izbore u aprilu naredne godine, da bi problemi u dijalogu trebalo da se riješe ali da je u tom procesu neophodna ozbiljnost vlade.

"Vladama je lakše da se povuku, da imaju populističke stavove i da se onda suoče sa EU, a mi da ostanemo bez rješenja. Moj poziv je da ozbiljno shvatimo ove procese kako bismo ih riješili, jer ako se tako nastavi, možda će vlada da padne", rekao je Murati i dodao da je neophodna institucionalna stabilnost.

On ocjenjuje i da do izbora u Srbiji, u aprilu naredne godine, neće biti intenzivnog dijaloga, ali i da će izbori u Francuskoj naredne godine imati važnu ulogu kako za dijalog, tako i za viznu liberalizaciju.

"Sa okončanjem tog procesa, počeće dinamika u dijalogu Kosova i Srbije, a od tada možemo da pričamo i o rješenju za sporazum", rekao je Murati.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online