Pritvoren

Pod sumnjom da je silovao maloljetnicu, u Vitini je juče uhapšen predsjednik Pokreta Samooopredjeljenje (VV) u ovom gradu Bislim Bislimaj, prenosi Reporteri.

Hapšenje je potvrdio sam Bislimaj koji je poručio da je ovo politički obračun i da je pokrenuo tužbu protiv oca djevojčice, koji mu je, kako kaže, i ranije postavljao ovakve “zamke”.

„Uhapšen sam i zadržan 24 sata i potom pušten. Za mene, prije svega, to ima veze sa političkim pitanjem, ovo nije prvi put da mi se postavlja ova zamka, ali sam podneo tužbu protiv roditelja djevojčice, koji zloupotrebljavaju svoje djete. Pušten sam jer nema dokaza“, rekao je Bislimaj za Insajder.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, podnelo je jedan zahtjev za određivanje pritvora protiv jednog lica zbog osnovane sumnje da je izvršilo krivično djelo silovanje, navodi se u saopštenju tužilaštva.

“Žrtva je intervjuisana u prisustvu radnika Centra za socijalnog rada, gdje je prijavila da je silovao osumnjičeni muškarac. Žrtva se poslata na ginekološki pregled. Osumnjičeni je lišen slobode i nakon obavljenog razgovora, odlukom tužioca, određen mu je pritvor“, navedeno je u saopštenju policije.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri