Diplomatska služba

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik "Koha ditore" i šef "Deska" Agron Bajrami, od ove nedjelje više nije deo KOHA-e. Bajrami napušta i novinarstvo, po svoj prilici kako bi nastavio posao u diplomatskoj službi Kosova.

Tokom jučerašnjeg dana je u pojedinim medijima objavljeno da je Agron Bajrami predložen za ambasadora Kosova u Briselu. Vijest nisu potvrdili ni MIP, ni sam Bajrami.

U međuvremenu, odlazak bivšeg glavnog urednika Bajramija iz KOHA-e najavila je generalna direktorka kompanije Flaka Surroi.

"Poslije veoma dugog puta i neumornog zajedničkog rada na tome da kredibilitet i profesionalizam sačuvamo od svih pritisaka i intervencija spolja, sporazumno i uz razumjevanje razišli smo se sa Agronom. Od 25. oktobra oslobađam ga svih obaveza u kompaniji, poželevši mu uspjeh na novom profesionalnom putu“, napisala je Surroi na Facebooku.

Agron Bajrami je deo KOHA-e od 1994. godine, prvobitno je bio reporter nedjeljnika KOHA.

Od 1997-1998 bio je urednik kulture u „Koha Ditore“, dok je ratnih 1998-1999. prešao na mesto glavnog urednika.

Od 1999. do 2004. godine bio je zamjenik glavnog i odgovornog urednika lista, a od 2000. godine i šef informativnog deska Grupacije KOHA. U posljednje dvije godine bio je i voditelj političke emisije "Desk" na KTV, dok je tokom svoje karijere bio član domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija, uključujući Savjet za štampu Kosova i Medijske organizacije jugoistočne Evrope SEEMO.

Odlaskom Bajramija, sadašnji zamjenik glavnog urednika, Brikenda Rexhepi, postavljena je za glavnog urednika KOHA-e, dok je Elmaz Isufi postavljen za zamjenika glavnog urednika.