Iz intelektualne porodice

Politički analitičar Mustafa Kadrijaj smatra da je izbor Memlija Krasniqija za lidera Demokratske partije Kosova dobar, jer on, kako kaže, uključuje dva važna dijela, ratni i intelektualni, prenosi Ekonomia Online.

Kadrijaj ističe da su rezultati ostvareni na posljednjim parlamentarnim izborima natjerali opozicione partije da promjene svoja rukovodstva.

"U poređenju sa Demokratskim savezom Kosova, PDK je pokazao svoje dvije najjače strane koje su izabrale izuzetno novi duh koji uključuje ratni dio, ali i akademsku i kulturnu stranu, jer Krasniqi potiče iz intelektualne porodice", rekao je Kadrijaj i dodao da će to biti "ediramizacija PDK“.

"To će biti ediramizacija Demokratske partije i to će jednostavno biti Edi Rama, a novi trenutak je i to što su mu na izboru čestitale i druge stranke, ocjenjujući ga kao čovjeka sa kojim može da se sarađuje", smatra Kadrijaj.

Prema njegovim riječima, unutarstranački izbori u Demokratskoj partiji Kosova su došli u pravo vrijeme, posebno imajući u vidu da su bivši lideri i osnivači ove partije suočeni sa optužbom Specijalnog suda u Hagu.