Američka ambasada

Američka ambasada na Kosovu čestitala je kosovskim vlastima zbog zapljene velike količine droge u Lipljanu, prenosi Gazeta Express.

Ambasada je u objavi na Twitteru navela da je jučerašnja zapljena velika pobjeda za vladavinu zakona.

"Borba protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom zahtjeva odlučnost i međunarodnu saradnju. Čestitamo kosovskim vlastima za jučerašnju zapljenu droge u Lipljanu - uspjeh kroz globalna partnerstva između Kosova, Italije, Albanije i DEA. Velika pobjeda za vladavinu zakona“, navodi se u postu američke ambasade.

Četiri stotine kilograma kokaina zaplijenjeno je u kontejneru za meso koji je dolazio iz Brazila. U međuvremenu, kokain je bio upakovan u nekoliko kartona, dok se sumnja da je ambalaža slična ambalaži mesa za kamufliranje, prenosi Gazeta Express.

Povodom ovog slučaja, glavni državni tužilac Aleksander Lumezi je na konferenciji za novinare izjavio da vrijednost zaplijenjenog kokaina iznosi oko 20 miliona eura.

"Oduzeto je 400 kg kokaina vrijednog oko 20 miliona eura. Oduzeto je i nekoliko automobila i drugih vozila. Tokom istrage korišćene su tajne mjere, nadgledanje kretanja osumnjičenih iz Italije u našu zemlju", naveo je Lumezi.