Poslanik Samoopredjeljenja

Poslanik Samoopredjeljenja Mefail Bajqinovci rekao je da će biti usvojen zakon protiv mafije, koji će uskoro biti poslat u Skupštinu, dodajući da će biti oformljena Agencija za oduzimanje nezakonito stečene imovine, prenosi Koha.

"Postojaće Agencija za oduzimanje nezakonito stečenog bogatstva koje se ljudi plaše, pa se čak često pitaju šta to znači, jer pojedini pokušavaju da uplaše narod govoreći da ovaj zakon može ugroziti građane. Ne, to ne ugrožava građane, ovaj zakon ugrožava one koji su u saradnji sa političarima, koji su radili sa novcem političara, zloupotrebljavali, u kratkom roku zaradili milione. Ova agencija će biti gotova vrlo brzo i uskoro će zakon doći u Skupštinu", rekao je Bajqinovci.

On je dodao i da je jedan od glavnih problema imenovanje direktora Agencije za privatizaciju, što je kritikovala i EU.

"Ovaj posao će biti obavljen. Imamo i deset zakona koji će biti usvojeni, to je onaj za vozačke dozvole, ličnu kartu. Bavićemo se problemom zakonodavstva za vatrogasce. Nemaju regulisan status, rade kao državni službenici, a vatrogasci su. Takođe ćemo raditi na zakonu o policiji, ako Ministarstvo unutrašnjih poslova uvidi potrebu za promjenama. Očekujemo oko 18 zakona. Ovo zakonodavno telo će ih uspješno sprovesti", rekao je Bajqinovci.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore