Poslanik VV-a

Poslanik Samoopredjeljenja Mefail Bajqinovci smatra da slanje nacrta statuta Zajednice srpskih opština Ustavnom sudu, prije glasanja u Komitet ministara Savjeta Evrope, neće biti uslov za članstvo Kosova u toj organizaciji.

Bajqinovci je za Dukađini rekao da je "zeleno svijetlo" Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za članstvo Kosova - dobar pokazatelj.

“Čvrsto vjerujem da će se to izglasati. I za viznu liberalizaciju smo imali moćne zemlje koje su nas ucjenjivale i govorile da će, ako se ne formira ZSO, opstruirati proces, ali to se nije dogodilo. Ne vjerujem da će se tražiti slanje Nacrta statuta Ustavnom sudu", naveo je Bajqinovci.

Kritikovao je Evropsku uniju što, kako kaže, Srbiju ne kažnjava na pravi način.

"To je veoma uznemirujuće, posebno nakon događaja u Banjskoj. Više od 400 ekstremista izvodi borbene vježbe. Iimamo i informacije od međunarodnih partnera ko izvodi vojne vježbe na granici. Zna se ko trenira i to je pokazatelj da je u ovom slučaju kriva međunarodna zajednica, EU, jer kroz rezoluciju nije uradila ništa da kazni Srbiju", rekao je Bajqinovci.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic