Izbori 2021.

Na društvenoj mreži Facebook kruže fotografije sa plakatom ispisanom na albanskom i arapskom jeziku sa pozivom da građani glasaju za Pokret Samoopredjeljenje (VV), prenosi Reporteri.

Kako taj medij navodi, pored citiranih stihova iz Kur'ana, u tekstu se navodi da je glas za Pokret Samoopredjeljenje "halal", dok je za ostale stranke "haram".

Fotografiju je na Facebooku objavio Nusret Durmishi, koji je prema podacima na profilu inspektor rada u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i pristalica Inicijative.

„Građani, kao što vidimo, Alah nam naređuje da ne podržavamo pokvarene, već da budemo pravedniji. Stoga, neka je Alah zadovoljan nama, mi smo dužni da glasamo za Pokret Samoopredjeljenje, čisti, neiskvareni, koji misle na ljude, u pravu su“, napisano je na plakatu, koji je slikao i objavio Durmishi.

Naglasio je da su te poruke opasne za kosovsko društvo.

„Vi pristalice Pokreta Samoopredjeljenje, koji ni sami ne znate zašto ste odlučili da podržite tu sektu, pogledajte dokle dopire njihovo neznanje, ni vi, ni mi ne znamo šta je svrha tih h ljudi koji ne žele najbolje našoj zemlji“, naveo je u objavi Durmishi.

Istakao je da je došlo vrijeme da čak i sumnjive organizacije za koje je nepoznato šta je njihova misija na Kosovu, a koje u ime islamske religije, distribuiraju takve plakate, vrlo opasne po Kosovu.

„Ako je i Islamska zajednica Kosova upoznata sa ovom akcijom, onda je to sramota i treba da snosi odgovornost“, poručio je Durmishi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri