Projekat za tehničku saradnju

Sekretar Ministarstva ekonomije i životne sredine Fatos Qerimi i zamjenik predstavnika japanske Agencija za međunarodnu saradnju za Balkan Hibio Takashi, potpisali su danas Sporazum o sprovođenju Projekta za tehničku saradnju u cilju poboljšanja upravljanja otpadom, čija vrijednost iznosi 2,8 miliona eura, prenosi Kosovo press.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma prisustvovao je i vršilac dužnosti ministra Muharem Nitaj koji je rekao da je Japan među zemljama koje su strateški prijatelji Kosova.

“Danas smo potpisali sporazum o pomoći od japanske vlade u iznosu od 2,8 miliona eura. To je projekat koji će pomoći u tretmanu otpada u četiri opštine regije Prizren, u Dragašu, Suvoj Reci, Orahovcu i Mališevu, koji će započeti u maju ove godine i trajaće tri godine“, rekao je Nitaj koji je dodao da je Vlada Japana  kontinuirano pomagala Kosovu posljednjih 20 godina.

Otpravnik poslova ambasade Japana na Kosovu Mitsunori Ogasavara rekao je da će saradnja biti nastavljena.

"Dogovorili smo se da nastavimo saradnju. Ovaj sporazum se odnosi na tehničku pomoć, gde smo prošlog novembra donirali 15 kamiona za sakupljanje otpada za region Prizrena. Nadam se da će japanski stručnjaci uskoro posjetiti Kosovo i sarađivati sa narodom Kosova", rekao je Ogasavara.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press