Bivši vd. ministra unutrašnjih poslova

Bivši vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova u vladi Albina Kurti Xhelal Sveçla ocjenio je da je potpisivanje ugovora o registarskim tablicama, od strane aktuelnog ministra Agima Veliua, povezano sa raspuštanjem Radne grupe za borbu protiv ko

"Vjerujem da je ova Radna grupa raspuštena s razlogom, a to je zaštita interesa određenih pojedinaca. Da bi se spriječila borba protiv kriminala u određenim oblastima i čini se da je jedan od njih ovaj ugovor koji je od početka do kraja korupcija“, rekao je Sveçla.

On je pojasnio da je sve započelo otvaranjem tendera za nabavku registarskih tablica, gdje se nakon proglašenja pobjednika podnosi žalba, i tada su se desila tri kratkoročna ugovora bez konkursa i bez najave.

“Sva tri dobija ista kompanija. Vidi se da postoje uzastopna kršenja. U trenutku kada sam stupio na dužnost suočio sam se sa ovim pitanjem i zamolio sam svoje saradnike da urade temeljnu analizu ovog zahtjeva”, rekao je Sveçla i dodao da je to bio treći put.

“Prvi put je bilo u februaru 2019, drugi put 11. novembra 2019. u vrijednosti od 246.000 eura, i treći put ovih dana vrijedan 318.000 evra. Čitav početni postupak odnosio se na znatno manji iznos“, zaključuje Sveçla.

Izvor: Kosovo onlajn/ Reporteri