Rasteretiti UKCK

Ministar zdravlja Armend Zemaj poručio je da je situacija u bolnicama trenutno stabilna, ali da to ne znači da ne treba biti oprezan, a istovremeno je i poručio Opštim bolnicama da ne opterećuju Univerzitetski klinički centar Kosova (UKCK) sa pacije

Zemaj se danas sastao sa direktorima opštih bolnica, kao i UKCK, kako bi se upoznao sa stanjem bolnica kao i pripremama za epidemiološku situaciju.
“Zdravstvena zaštita ne smije izostati zbog virusa. Ni u bolnicama ni u UKCK ne mogu se ograničiti liječenja pacijenata. Opšte bolnice ne treba da opterećuju UKCK. Pacijenti koji mogu dobiti odgovarajuće liječenje u regionalnim bolnicama treba da tamo i ostanu tamo”, napisao je Zemaj na društvenoj mreži Facebook nakon sastanka.
Kako je dodao, odgovornost i transparentnost su nerazdvojne u svakodnevnom radu,  što je i obaveza svih u javnom sektoru, pogotovu čelnika javnih institucija.
“Sada kada ulazimo u novu fazu odgovornosti, očekujem da će svaka odgovorna osoba biti na pravom nivou, obim posla se neće smanjiti, rad će se nastaviti sa povećanom posvećenošću. Zato smo i dodali 200 ljekara i 375 pomoćnog osoblja u različitim oblastima, dok je na specijalizacijama oko 1500 drugih ljekara”, zaključio je Zemaj.