Zahtjevaju poštovanje koje zaslužuju

Federacija zdravstvenih sindikata najavila je da će se obratiti ombudsmanu i Savjetu za zaštitu ljudskih prava na Kosovu povodom hitnim mjera pomoći jer smatraju da one ne obuhvataju sve koji su uključeni u zdravstveni sistem, prenosi Klan Kosova.

Predsjednik Saveza sindikata zdravstva na Kosovu Blerim Syla poslao je pismo Albinu Kurtiju rekavši da u ime svih zdravstvenih radnika izražava duboko negodovanje u vezi sa raspodjelom dodatnih naknada za zdravstvene radnike.

"Želeo bih da vas podsjetim da smo prije donošenja vaše odluke na sastanku vlade 29. marta, tražili da u taj paket budu uključeni svi zdravstveni radnici i pomoćno osoblje, počev od radnika obezbjeđenja, radnika čišćenja, prevoznika, vozača, tehničkih i administrativnih službenika, nemedicinskih profilila zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, medicinskih sestara, ljekara, specijalista iz svih oblasti medicine, farmaceuta, psihologa, stomatologa”, napomenuo je Sylja.

Prema njegovim riječima, naišli su na "gluve uši", a kao rezultat "Kurtijevi zvaničnici vršili su pritisak na upravu zdravstvenih ustanova da očiste spiskove" .

Poručio je Kurtiju da se time "krše prava zdravstvenih radnika koja proizilaze iz Ustava".

Kako je rekao, na osnovu toga, Sindikati će se obratiti ombudsmanu i Savjetu za zaštitu ljudskih prava na Kosovu.

"Na kraju vam kažemo - ili stimulacija za svakog zdravstenog radnika ili ništa od toga", poručio je Syla i dodao da ti radnici i pomoćno osoblje zahtjevaju poštovanje koje zaslužuju.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova