U karantin u Studentskom centru

Vršilac dužnosti kosovskog ministra zdravlja, Arben Vitia, saopštio je danas da su pravila za povratak na Kosovo iz inostarnstva za sve ista, pa i za lidera Alijanse za novo Kosovo, Behgjeta Pacollija, koji se, prema navodima medija, trenutno nalazi u Švicarskoj.

Gazeta Express prenela je danas, pozivajući se na Ministarstvo za infrstrukturu da je predsjednik AKR, Behgjet Pacolli, dobio dozvolu da na Kosovo dođe privatnim avionom, dodajući da o svemu ostalom odlučuje kosovsko ministarstvo zdravlja.
Prema jednoj od mjera vlade usvojenih u borbi protiv koronavirusa, sva lica koja žele da se vrate na Kosovo moraju da idu u karantin na 14 dana u Prištinu koji je oformljen u studentskom centru. Ova odluka, kako je saopštio ministar zdravlja, Arben Vitija, odnosiće se i na Pacollija.
"Ministarstvo zdravlja i dalje ostaje posvećeno zaštiti javnog zdravlja građana. Zdravlje naših građana je iznad svega. Stoga su pravila, od prvih slučajeva koronavirusa, u punoj koordinaciji sa svim resornim ministarstvima, određena na osnovu preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje", rekao je Vitia.
Vitia poručuje da se ta pravila neće mijenjati sve do donošenja nove odluke.
"Ova pravila su javna, ona se primjenjuju na sve podjednako i nije na meni kao ministru da određujem izuzetke od ovih pravila. To će se nastaviti sve do drugih preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje i odluka koje su u skladu s tim preporukama. Naravno, uveravam svakog građanina Republike Kosovo da ću kao ministar zdravlja i dalje biti posvećen zaštiti javnog zdravlja naših građana", rekao je Vitia, prenosi Koha.