Odmah poslat u samoizolaciju

Kazneno-popravna služba Kosova saopštila je da je šef obuke u Kazneno-popravnom centru Dubrava poslat u samoizolaciju jer je pozitivan na kovid-19.

Popravna služba se oglasila putem saopštenja u kom je navedeno da su odmah preduzete radnje na praćenju kontakata koje je inficirani imao unutar tog centra.

"Da bi se lokalizovala infekcija i sprečilo širenje koronavirus u Kazneno-popravnom centru Dubrava, odmah je počelo praćenje kontakata svih službenika u tom centru. Odrađeni su testovi za još četiri službenika koji su bili u kontaktu s njim, nakon ispitivanja njihovi testovi su bili negativni", navodi se u saopštenju, prenosi Gazeta Exspress.

Zatvor u Dubravi je institucija visokog nivoa bezbjednosti sastavljen od nekoliko raznih sektora. Unutrašnji dio je podjeljen na dva dijela gdje jedan od tih je zona za razvoj poljoprivrede i za druge potrebe, a drugi dio za stanovanje gdje su smješteni osuđeni odrasli zatvorenici.

Zatvor je građen od 1976. do 1986. kada je počeo sa radom. Nakon rata 1999. obnovljen je sredstvima Kfora i Unmika i sa radom je ponovo počeo 2000. Kapacitet pritvorskih jedinica je 1.114 kreveta.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express