Informaciju potvrdio direktor zdravstva, Bujar Gashi

Zdravstveni radnici, njih 13, koji su imali konatkt sa preminuliim uslijed koronavirusa, poslati su u samoizolaciju, prenosi Gazeta Express.

Tu informaciju potvrdio je direktor zdravstva u Prištini, Bujar Gashi, navodi Gazeta i podsjeća da je u međuvremenu, u Prištini 19 osoba zaraženo koronavirusom.

"13 radnika hitne medicinske pomoći u Prištini poslato je u samoizolaciju zbog kontakta sa 59-godišnjakom pogođenim Covidom - 19, koji je umro u ranim jutarnjim časovima", navodi se.

„Situacija sa građanima zaraženim Covidom - 19 u opštini Priština je stabilna. Radimo 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici kako bismo pomogli građanima. Svi pacijenti u opštini Priština, 19 osoba pogođenih Covidom-19 su u stabilnom stanju", rekao je Gashi.

Takođe je naveo da je opština Priština u saradnji sa gradonačelnikom odlučila da zatvori trgove kako bi onemogućila kretanje građana.

"Sve odluke koje donosi gradonačelnik dogovaraju se sa direkcijom za zdravstvo. Preduzete su mjere za ograničavanje kretanja na glavnom trgu u Prištini. Smatrali smo da će to uveliko pomoći u sprečavanju širenja Covida - 19 u Prištini", objasnio je Gashi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express