PS će odgovor poslati u

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi odlučio je da neće raspisati vanredne izbore, nakon sastanka koji je imao sa liderima parlamentarnih stranaka i od Samoopredjeljenja traži ime mandatara, dok PS poručuje da će odgovor poslati u "odgovarajuće vrijeme", prenosi Gazeta Express.

Nije poznato kada će do Thaçija stići odgovor, pošto je sadašnji premijer Albin Kurti izjavio da će se to desiti u odgovarajuće vrijeme.

"Mi ćemo u ovom trenutku reagovati na virus", napisao je Kurti na Facebooku nakon što je pismo objavljeno.

Pobjednik izbora 6. oktobra, Pokret Samoopredjeljenjr, moraće da predloži novog mandatara za sastav vlade nakon predloga za nepovjerenje koji je srušio vladu na čelu s Albinom Kurtijem. Međutim, u ovoj stranci kažu da će odgovor poslati u odgovarajuće vrijeme.

"Kao što smo već naveli, mi ćemo odgovoriti u odgovarajuće vrijeme", rekli iz Sekretarijata za medije Samoopredjeljenja.

Thaçi je ranije poslao pismo tehničkom vršiocu dužnosti premijera Albinu Kurtiju, tražeći od njega kao predsjednika PS da predloži novo ime za mandatara.

Ustav Kosova ne predviđa vremensko ograničenje za pobjednika izbora koji predsjedniku mora predložiti ime kandidata za mjesto premijera. Nakon podnošenja prijedloga mandatara počinje rok od 15 dana za sazivanje sjednice na kojoj bi se glasalo o vladi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express