Zamjenik premijera Kosova

Zamjenik premijera Kosova Avdullah Hoti najavio je danas da će Vlada preduzeti nove mjere čija se primjena očekuje narednih dana kako bi se Kosovo lakše suočilo sa trenutnom situcijom zbog epidemije koronavirusa.

Hoti je je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Kosova, Američkom privrednom komorom Kosova, Kosovskom poslovnom alijansom i ostalim udruženjima, rekao da će nove mjere u dogovoru sa premijerom Albinom Kurtijem biti prosleđene vladi na usvajanje.

“Dogovorili smo listu mjera koje se odnose na uvoz robe na Kosovo, popis državnih rezervi koje će biti ograničene za plasman na tržište i kupovinu u naredna tri mjeseca. Predloženo je da preduzeća i organizacije odlože izmirivanje finansijkih obaveza i poreza kao i kredita bankama do 30. aprila ove godine. Iste mjere odnose se i na odlaganje isplate dugovanja građana za komunalne usluge, vodu, struju grijanje, kablovsku televiziju i internet", naveo je Hoti.

Hoti je dodao da bi građani trebalo da budu oprezni, da ne paniče i pridržavaju se smjernica vlade i Ministarstva zdravlja zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom.

Izvor: Kosovo Online