Glavni tržišni inspektor najavio mjere

Glavni inspektor Ministarstva ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija, Lulzim Syla rekao je da će biti ozbiljnih kazni za preduzeća ako se ustanovi da su podigli cijene zbog situacije sa korona virusom.

U saopštenju, koje prenosi Koha, Syla je naveo da se nakon mnogih žalbi potrošača tržišni inspektori nalazi na terenu da bi sproveli vanredni plan.

“Na osnovu ovog plana inspektori će prekovremeno nadgledati tržište kako bi nadgledali cijene po marketima, s posebnim naglaskom na hranu i higijenske proizvode”, navodi Syla.

On je rekao da je danas kontaktirao sve direktore opštinskih inspektorata kako bi zajedno napravili raspored i razvili akciju za sprovođenje naloga resornog ministarstva.

“Inspekcija će kontrolisati i nadgledati sva preduzeća koja prodaju hranu i higijenske proizvode, a ako se ustanovi da je došlo do rasta cijena, uslediće stroge kaznene mjere”, rekao je Syla.

“Pozivam preduzeća da ne podižu cijene proizvoda i ne koriste situaciju sa korona virusom za materijalnu korist”, dodao je on.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore