Umješan i u djela vezana za prostituciju

Koha javlja da 19 mjeseci nakon što ga je suspendovala Policija Kosova, službenik sa inicijalima F.Sh. ponovo nosi policijsku uniformu.

U junu 2018. godine uhapšen je pod sumnjom da je umešan u dela vezana za prostituciju.
Ovaj policajac je vodio jedan lokal za masažu u kome je, kako tužilaštvo u Gnjilanu tvrdi, počinjeno delo prostitucije. U avgustu 2018. optužnica za ovaj slučaj podneta je sudu.
U optužnici se navodi da se sumnja da su se radnice osim masažom bavile i prostitucijom. Za seksualne usluge, tužilaštvo navodi da su radnice plaćene između 20 i 50 evra, piše Koha.
U početku je F.Sh. osuđen za krivično delo omogućavanja ili prisiljavanje na prostituciju.
Na odluku se advokat optuženog policajca žalio Apelacionom sudu, koji je zatim vratio predmet na ponovno suđenje zbog nedostataka u postupku.
Međutim, Policija Kosova nije čekala da se slučaj završi konačnom sudskom odlukom i vratila je policijskog službenika na posao.
Policija u Gnjilanu saopštila je da je odluka o vraćanju ovog službenika doneta pre nekoliko nedelja.
Optužnica u ovom slučaju temeljila se na telefonskom prisluškivanju. U optužnici su bili pozivi policajca i recepcionera.
Prema tim prisluškivanjima, klijenti ovog centra za masažu traže informacije da li se tamo nude i seksualne usluge.
“Iz presretnutih telefonskih poziva utvrđeno je da je optuženi vrbovao žene, pomagao i pretresao žene...”, stoji između ostalog u jednom delu optužnice.
Ali to nije jedini slučaj zbog kojeg je ovaj policajac pod lupom istrage.
Osnovni sud u Gnjilanu potvrdio je u pismenom odgovoru da F.Sh. ima nekoliko aktivnih optužnica, uključujući zloupotrebu službenog položaja, zastrašivanje i utaju poreza.
Koha je pokušala da kontaktira policajca, a advokat koji ga zastupa u petak nije želeo da daje izjavu.
Prema statističkim podacima Inspektorata policije Kosova za 2019. godinu, uhapšen je 41 policajac, 70 suspendovano i osam osoba premešteno na druge položaje u Policiji Kosova.