Ova teza nas vraća u prošlost

Član predsjedništva Demokratske partije Kosova Migjen Kelmendi zatražio je ostavku ministra za evropske integracije Blerima Reke zbog pokretanja teme o izlasku Srbije na more u Draču, prenosi Lajmi.

Prema njegovim riječima, takvim prijedlogom, aktuelna vlada, ministar Reka i premijer Albin Kurti pokazuju da rješenje dijaloga vide u otvaranju koridora.

"Kurtijeva vlada je u roku od 30 dana donela odluke koje zahtjevaju stav opozicije i pažnju građana Kosova. Ministar u vladi Blerim Reka ovih dana pronašao je hrabrosti da otvori anahronu tezu poput one o izlasku Srbije u Drač, na more koja nas vraća u prošlost", rekao je Kelmendi.

On je naveo da je ideja o otvaranju koridora politička greška Kurtijeve vlade, dodajući da je ta ideja nemoguća od vremena osnivanja albanske države.

"Ovo je sada velika politička greška, koja definitivno zahtjeva od ministra Reke da se zamisli. Ideju o izlasku u Drač dala je na svu nesreću i Kurtijeva vlada kao politički prijedlog. Ponovno otvaranje te teme u suštini znači izbor između teritorija i koridora. Najmanje što može da uradi Reka je da preuzme odgovornost i da ostavku”, rekao je Kelmendi.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi