Zamjenica predsjednika LDK

Iako najavljena, sjednica Glavnog odbora Demokratskog saveza Kosova jučer nije održana. Članovi ove političke partije sastaće se u ponedjeljak, potvrdila je novinarima okupljenim ispred sjedišta stranke Vjosa Osmani, zamjenica DSK. Ona je istakla da postoji potreba za razgovorom i da će biti historijska greška ukoliko se ne postigne dogovor sa Samoopredjeljenjem.

Razlog odlaganja sastanka Glavnog odbora Demokratskog saveza Kosova je tehničke prirode, objasnila je Vjosa Osmani.

„S obzirom da je jedan broj poslanika i članova predsjedništva odsutan, sastaćemo se u ponedjeljak. Potrebno je da razmotrimo nove okolnosti, da iznesemo stav predsjedništva, ali i čujemo stav poslanika jer oni su ti koje će glasati i sprovoditi volju naroda u sada već formiranoj Skupštini. Nakon što budemo utvrdili stavove, videćemo kako ćemo nastaviti“, rekla je Osmani.

Vjosa Osmani je iznela i svoj lični stav.

„Smatram da bi za Kosovo bila historijska greška da se ne postigne dogovor između Demokratskog saveza Kosova i pokreta Samoopredjeljenje. Kao nosilac liste DSK i predstavnik onih građana koji su dali svoj glas, moj je zadatak da do kraja izvršavam volju naroda, to je moj stav i ne želim da prejudiciram kakav će biti stav mojih kolega, vidjećemo u ponedjeljak“, naglasila je Vjosa Osmani.

Predstavnici Samoopredjeljenja i Demokratskog saveza Kosova, Albin Kurti i Isa Mustafa se nisu sastali nakon konstituisanja Skupštine, to je jedno od pitanja o kome će razgovarati članovi predsjedništva DSK, dok potpredsjednica ove političke partije naglašava da nema razumijevanja za one koji postavljaju prepreke i poručuje da je veoma važno da se opravda povjerenje građana i otvori put sporazumu.

Jelena Đorđević, RTK2