Svjedoci?

Bivši pripadnik OVK, Halil Çadraku, pojaviće se pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu 11. decembra, otkrila je, kako kosovski mediji navode, njegova supruga, Paka Gashi, koja je na Facebooku objavila pozivnicu koja mu je pristigla. U međuvremenu, sinoć su i bivši pripadnici OVK Durmish Gashi i Xhavit Elshani, saopštili istu vijest.

U pozivnici koju je Peka Gashi objavila stoji i zahtjev Specijalnog tužilaštva da Çadraku dostavi dokumenta, podatke i svaku vrstu informacija u vezi sa OVK, a koje se povezuju sa mjestom gde se Çadraku fizički i geografski nalazio u toku perioda 1. januar 1998. – 31. decembar 2000. godine.
Pored Çadrakua, vijest da je dobio poziv specijalnog tužilaštva, sinoć je saopštio i bivši pripadnik OVK iz Orahovca, Durmish Gashi, prenosi Gazeta Express.
Kako je Durmish Gashi naveo on je bio "pripadnik OVK u 124. brigadi Gani Paçarizi u blizini operativne zone Paštrik, kao zamjenik komandanta za vezu do kraja rata".
Međutim, sinoć je i Xhavit Elshani, takođe bivši pripadnik OVK, saopštio da je primio hašku pozivnicu. Kako je naveo, pozvan je u svojstvu svjedoka, a poziv su mu fizički uručila dvojica zvaničnika Specijalnog suda.
Nije poznato u kom svojstvu su Çadraku i Gashi pozvani na ispitivanje, kao ni za kad je zakazano Gashijevo i Elshanijevo saslušanje.