!!!

Vlada Velike Britanije izdala je upozorenje svojim građanima, koji planiraju da putuju u Prištinu, na fudbalsku utakmicu između Kosova i Engleske u kojem upozorava svoje navijače da budu oprezni zbog mogućih terorističkih napada, te da ne putuju u sjeverne kosovske opštine, prenosi Insajderi.

"Postoji mogućnost da teroristi izvrše napade na Kosovu. Napadi mogu biti neselektivni, uključujući mjesta koja posjećuju stranci, velika javna okupljanja i kulturne događaje. Teroristi mogu da napadnu vjerska mjesta, uključujući crkve”, navodi se u obavještenju britanske vlade.

Takođe se upozorava i da na Kosovu još uvijek postoje neeksplodirana sredstva.

Navijačima se takođe savjetuje da ne putuju u sjeverne kosovske opštine: Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i sjeverni dio Mitrovice.

"Budite oprezni i izbjegavajte javna okupljanja, posebno oko područja Mosta koji dijeli Mitrovicu na sjever i jug", kaže se u obavještenju.

Pored telefonskih brojeva za hitne slučajeve na Kosovu, obavještenje sadrži i adresu najbliže britanske ambasade na Kosovu, gdje engleski navijači mogu u hitnim slučajevima pozvati pomoć.

Utakmica u okviru kvalifikacija za EURO 2020. igra se 17. novembra na stadionu "Fadil Vokrri" u Prištini.

Izvor: Kosovo Online/Insajderi