VD direktora Infektivne klinike

Vršilac dužnosti direktora Infektivne klinike Kosova Lindita Berisha saopštila je danas na konferenciji za medije da se na infektivnoj trenutno nalazi 11 pacijenata, od kojih 9 žene i dva muškaraca, da je njihovo stanje stabilno i da ostaju na klinici.

Kako je dodala, trenutno se čeka na laboratorijske rezultate uzetih uzoraka, a koji će biti gotovi najmanje nakon 48 sati pri njihovom uzimanju u nedjelju.

Iz Kliničko-univerzitetskog centra Kosova rekli su da su se osobe koje su im se obratile za pomoć, njih 11, žalile na svrab ruku niskog intenziteta.

U međuvremenu, 15.500 glasova iz dijaspore, koji su zajedno sa glasovima iz Srbije bili u prostorijama Ministarstva infrastrukture, biće prebačeni u Centar za prebrojavanje, dok će glasovi iz Srbije ostati u zgradi Ministarstva. Kako je rečeno, radi se o 3.700 koverti iz Srbije.

Zbog nastale alergije, o kojoj se i dalje ne zna koje je vrste, proces verifikacije glasova iz Srbije u nedjelju je prekinut.

Izborni pobjednik, Pokret Samoopredjeljenje Albina Kurtija zatražio je da se istraži ovaj slučaj, navodeći da sporne koverte "nisu stigle putem pošte, već su ih ilegalno doneli iz Kancelarije za vezu Srbije".

Oni su naveli da takve glasačke listiće ne treba uzeti u obzir pri računanju izbornog rezultata.