Opljačkana kockarnica

Tri maskirane i naoružane osobe su u četvrtak poslije ponoći, upale u prostorije jednog lokala sa aparatima za igre na sreću u ulici “Jusuf Gërvalla” u naselju “Ortakol”. Oni su pod prijetnjom oružjem ukrali 40 hiljada eura a dvojicu radnika vezali, prenosi Televizija Prizreni.

Vijest je potvrdio i glasnogovornik regionalne policije u Prizrenu, kapetan Hazir Berisha, koji kaže da su tri osumnjičena napadača kod sebe imali pištolje, jedan nož i jednu metalnu šipku. Pretili su dvojici radnika ovog lokala, koje su kasnije vezali i odveli u podrum. Nakon toga, oni su iz kase i aparata ovog lokala opljačkali desetine hiljada eura.

Berisha kaže da policija traga za počiniocima ovog zločina, da postoje snimci sigurnosnih kamera ali da je identifikacija osumnjičenih otežana, s obzirom da su bili maskirani.

Ovo nije prvi put da je naselje "Ortakol" bilo meta raznih kriminalaca koji s vremena na vrijeme pod prijetnjom oružjem pljačkaju različite objekte, a neretko i obične građane na ulici, posebice žene, otimajući im torbe i nakit.

/TVPz/