Pomoć pružena u bolnici u Prizrenu

U saobraćajnoj nesreći na autoputu, povrijeđene su dvije osobe sa Kosova, dok je u drugoj saobraćajnoj nesreći, nekoliko kilometara prije ulaska na granični prijelaz povrijeđeno još devet osoba.

Saobraćajna nesreća se desila u kasnim noćnim satima, na putnom pravcu Morina - Kuks, na mjestu zvanom Fushorja e Uzinës. U neseći su povrijeđene dvije osobe sa Kosova, supružnici, koji su  putovali svojim kolima i sudarili se sa kamionom.

Kamion je saobraćao sa Kosova u pravcu Albanije, dok je bračni par putovao u pravcu Kosova. Dvije osobe su prvu pomoć dobile u bolnici u Kuksu, a kasnije su prebačene u Regionalnu bolnicu u Prizrenu.

Dežurni ljekar, Sadri Hulaj je izjavio da su supružnici van životne opasnosti.

Također, sinoć je u Regionalnoj bolnici u Prizrenu medicinsku pomoć zatražilo još devet osoba koje su povrijeđene u saobraćajnim nesrećama, šest osoba iz Podujeva i tri iz Prištine.

I oni su putovali u pravcu Albanije radi odmora, rekao je Hulaj i dodao da nijedna od njih nije u životnoj opasnosti. Ovih posljednjih dana turističke sezone u Albaniji je povećan broj saobraćajnih nesreća.

Policija dvije zemlje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi se izbjegle nesreće, radi očuvanje života svih putnika.