Pucnji iz vatrenog oružja, sudar automobila...

Dvije osumnjičene osobe su pucale iz vazdužnog oružja u pravcu trojice žrtava u naselju "Kurilo" u Prizrenu. Glasnogovornik kosovske policije u Prizrenu Hazir Berisha je za portal 'PrizrenPress' rekao da su na mjesto događaja odmah izašle patrolne jedinice policije Kosova.

"Na mjesto događaja su odmah otišle dvije policijske patrole i jedan nadređeni za istragu slučaja", rekao je Berisha.

"Prema informacijama sa lica mjesta, sumnja se da su dva muškarca, automobilom marke Golf IV, naoružani kalašnjikovima otišli u kuću žrtava ( u ovom slučaju radi se o tri žrtve) i počeli pucati iz vatrenog oružja u njihovom pravcu".

"Kad je pucnjava prestala, jedna od žrtava, koja se u tim kritičnim trenucima nalazila u svom vozilu marke Audi je upalila automobil i krenula u pravcu vozila Golf IV, kojeg je od siline udarca odgurnuo u susjedno dvorište".

"Nakon što su izgubili ravnotežu zbog iznenadnog udarca, isti su se poslije nekoliko minuta uspravili i počeli pucati u pravcu žrtava, ali na svu sreću niko nije bio povrijeđen".

"Policija osim drugih dokaza uspjela je da konfiskuje i vozila koja su bila uključena u sav događaj. Za četiri osobe koje su pobjegle i za koje se sumnja da su umiješane u slučaj, policija traga. Radi se o D. Saramatiju, K. Saramatiju, Sh. Kurtaju i Q. Krasniqiju.

"Posebno je za hvatanje osumnjičenih formirana istražna grupa, koja stalno prikuplja informacije o tome gdje bi se osumnjičeni mogli nalaziti", rekao je Hazir Berisha, prenosi portal "Prizrenpress".