Na liniji Zurich - Priština

Jedan Albanac maltretirao putnike aviona koji je letio na liniji od Zuricha do Prištine, u nedjelju u ranim jutarnjim časovima. Muškarac od oko 35 godina je u rukama držao šibicu i flašu sa tečnošću i pretio da će baciti i zapaliti avion. Uz povike ”Alahu Ekber” (Alah je najveći), ovaj mladi čovek je počeo da preti odmah pošto je avion sa više od 150 putnika uzletio, prenela je “Koha ditore” .

U avionu na liniji Zurich - Priština došlo je do incidenta u kojemu je jedan putnik, držeći u jednoj ruci upaljač, a u drugoj bocu, prijetio kako će eksplozija uništiti letjelicu, ali je brzo svladan.

Kako piše dnevnik "Koha Ditore", muškarac star oko 35 godina držao je u ruci upaljač i bocu punu neke tvari i povicima "Allahu akbar" prijetio kako će izazvati eksploziju u avionu sa 150 putnika.

"Ići ćemo svi kod Boga. Želite li da idemo u raj ili pakao? Bog je prvi, Muhammed je poslije njega, a mi ostali smo nitko i ništa", rekao je on u avionu na 10 hiljada metara visine.

"Koha Ditore" navodi, kako ga je savladao Nehat Lovca koji se vraćao iz inostranstva.

"Terorizirao je ljude. U samom startu rekao je stjuardesi kako će uništiti avion i da nije sam. Tog trenutka on je preuzeo kontrolu nad avionom i stvorio paniku", rekao je Lovca za "Kohu", te dodao kako ga je "za tri sekunde" svladao i vezao.

"Dok sam ga vezivao i držao, on mi je rekao: 'vezujete me, ali nisam sam'", ispričao je Lovca za "Koha Ditore" i rekao kako je uvjeren da se riječ o psihički bolesnoj osobi.

Po slijetanju aviona, problematični putnik je predan jedinici za sigurnost aviona, navodi "Koha ditore".