Monstrumu ovo nije prvi slučaj

Težak i nesvakidašnji slučaj se dogodio u Italiji, kada je 19-godišnja Albanka silovana od strane ginekologa. Italijanski mediji ukazuju da je djevojka podnijela prijavu policiji protiv 62-godišnjeg ginekologa Carla Gambara. Slučaj se dogodio u gradu Novara u Italiji, kada je djevojka otišla na pregled u bolnicu i ljekar kod kojeg je išla ju je zlostavljao, piše list "Shekulli".

Ona kaže da je, nakon urađene ekografije, doktor počeo da je lično ispituje. Upitao je kakvu vrstu seksualnog odnosa preferira i nakon toga je silovao 19-godišnju Albanku.

Djevojka je nekoliko dana bila potresena onim što joj se dogodilo i nakon što se konsultovala sa svojim drugaricama odlučila je da slučaj prijavi policiji. Lokalna policija je nakon istrage otkrila da ovo nije prvi slučaj da je ovaj liječnik izvršio silovanje. Saznaje se da je ovaj ginekolog silovao još dvije djevojke u dobi od 19 i 29 godina, i to isto sa stranim državljanstvom.

U toku istrage, otkriveno je da je u vezi sa ovim radnjama ovog doktora bilo riječi i ranijih godina, počevši još od 90-tih, ali nije bilo nikakve prijave.

"Na osnovu istrage smo saznali da su mnoge žene koje su posjetile ovog doktora, su se žalile na ovu vrstu napada, ali nikada ga nisu prijavile. Obično je napadao mlade i lijepe djevojke i po mogućnosti strankinje. Naravno da postoje i druge djevojke koje su seksualno zlostavljane i očekujemo da dođu da to prijave", rekla je Silvia Passoni, šef istrage u policiji sa sjedištem u Novari.