Alarmantan iznos sredstava i da lje se troši od strane Vlade Kosova za savjete o različitim projektima koji se provode u našoj zemlji. Na posljednjoj sjednici Vlada Kosova je izdvojila još 3.5 miliona eura za savjetnike na tri projekta.

U odluci Vlade stoji da će se 350 hiljada eura odvojiti od strane Ministarstva Finansija za savjetodavne usluge za Ministarstvo infrastrukture za nabavu i ugovaranje kvalifikovanog ekonomskog operatora za savjetodavne usluge projekta "Route 6".

U odluci stoji da će Ministarstvo finansija uplatiti dodatna sredstva ukoliko je potrebno i ocjeni opravdanim za realizaciju ugovora za savjetodavne usluge.

Također, Vlada Kosova je izdvojila oko 903 hiljade eura za savjetodavne usluge za Ministarstvo ekonomskog razvoja, kako bi se zadovoljile postojeće obaveze prema pravnim savjetnicima na projektu "Novo Kosovo".

Također, Ministarstvo ekonomskog razvoja, kojeg vodi besim Beqaj će potrošiti znatnu količinu sredstava za savjetnika na pripremi procesa privatizacije Pošte i Telekoma Kosova kao i Distribucije.

U tu svrhu na pretposljednjem sastanku Vlada je izdvojila ne manje od 2,2 miliona eura.

/Zëri/Telegrafi/