Na radnike KEK-a pucano je juče iz vatrenog oružja, nakon organizovane akcije isključenja struje neredovnim platišama u selu Letance u opštini Podujevo,  potvrđeno je iz ove korporacije. U napadu nije bilo povređenih, piše KIM radio.

Službenik za saradnju sa medijima Igor Bontić je kazao da je pucano na vozilo dok je bilo u pokretu. Napad se, prema njegovim riječima dogodio u 10:40h, kada su radnici Kosovske elektroenergetske korporacije (KEK) izlazili iz sela.
 
“Vozilo je pogođeno sa sedam hitaca od strane nepoznatog napadača, ali radnici su srećom ostali nepovređeni. Slučaj se desio nakon organizovane akcije isključenja u tom dijelu, pošto potrošači imaju velike dugove prema korporaciji”, kazao je Bontić.

Bontić kaže da je slučaj prijavljen Policiji Kosova. Ističe da su napadi na radnike, poput ovog koji se dogodio juče, velika prepreka službenicima u vršenju svoje dužnosti.

“KEK je od organa reda zatražio da što brže rasvjetle ovaj slučaj i počinioce kazne zasluženom kaznom. Samo ako oni koji čine slične napade bez presedana dobiju zaslužene kazne pravda će direktno uticati da se slični slučajevi ne ponove u budućnosti”,  kazao je on.