17:00 (DOPUNJENO) Završeni su četvorosatni protesti Pokreta Samoopredjeljenje ispred Vlade Kosova, koji su bilki organizirani u znak protesta zbog sporazuma sa Srbijom oko regionalnih prestavljanja, sada već poznati kao "Sporazum Fusnota". Trg Majke Tereze sada je prazan.

Osim što su demonstranti srušili improvizovanu metalnu ogradu postavljenu oko zgrade Vlade i Skupštine Kosova, protest je završen bez incidenata.

Okupljeni demonstranti nosili su transparente sa natpisima  „Dole fusnota“,  „Dole Vlada“,“Kosovo Republika” i “Hashima dajemo, Republiku ne dajemo”.

Na kraju protesta lider Pokreta Samoopredjeljenje je nagovjestio nove proteste koji je takođe rekao da će ovaj pokret nastaviti sa protestima u svim većim gradovima širom Kosova. "Desiće se Kosovsko proljeće", rekao je on.

14:28 Premijer Kosova je spreman da izađe pred protestantima kako bi im objasnio sporazum o fusnoti, rekao je za KTV šef Parlamentarne grupe PDK, Adem Grabovci.

"Za nas je sve normalno i mirno.  Mi odražavamo i volju građana, tih 600-700 ljudi koji su se okupili tamo. Mi se ne protivimo nikakvoj inicijativi, ali takođe ne mislimo da je ovo bilo potrebno. Samo što sam izašao iz kancelarije premijera i tu je sve u redu, posao nije stao", rekao je on za KTV.

12:20 Policija Kosova je putem saopštenja za javnost potvrdila da su u 12:00 počeli protesti, kako su ih oni nazvali nelegalnim organizovanim od strane Pokreta Samoopredjeljenje, koji se održavaju na trgu Majka Tereza u Prištini, ispred zgrade Vlade Kosova. Procjenjuju da se na protestima do tog momenta okupilo oko 600 osoba.

Takođe su rekli da je Policija Kosova učinila sve operativne pripreme za upravljanje situacijom i da je do tog momenta sve bilo u redu.