Zamjenica kosovskog premijera i ministarka za trgovinu i industriju Mimoza Kusari-Lila nazvala je jučerašnji dan velikim danom za kosovsku ekonomiju.
Lila je istakla da je Srbija prihvatila dokumentaciju Republike Kosova i robi sa oznakom "Made in Kosovo" dozvolila da uđe na srpsko tržište, prenosi list Koha Ditore.

"Prvi put poslije 44 meseca tri kamiona robe proizvedene na Kosovu su prešla preko regularnih carinskih prelaza Kosovo - Srbija sa regularnom dokumentacijom Republike Kosovo. Ovaj korak je od izuzetnog značaja za ekonomiju naše zemlje", rekla je Kusari-Lila.

Robi "Made in Kosovo" sa regularnom dokumentacijom Republike Kosovo, dozvoljeno je juče da pređe preko graničnog prelaza Bela Zemlja kod Kamenice i da bude prodata na srpskom tržištu, prenosi list.

Portparol kosovske carine Adriatik Stavileci je takođe potvrdio da su tri kamiona sa kosovskom robom prešla granični prelaz Bela Zemlja kod Kamenice.

"Roba je imala prateću dokumentaciju Republike Kosovo", potvrdio je u juče Stavileci.

Predstavnici srpskih vlasti naveli su da će sa teritorije Kosova u Srbiju moći će da uđu svi kamioni sa robom koji imaju dokumentaciju sa pečatom koji su dogovorili Beograd i Priština.