Regionalni glasnogovornik kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je policija pojačala prisustvo u mješovitim sredinama u sjevernom dijelu Mitrovice.

Hoti je precizirao da je policija uvela 24-očasovne patrole u naseljima Bošnjačka mahala, Brđani, i Mikro-naselju, gdje pored Srba žive i Albanci.

Večeras je ispred kapije Suda u sjevernom dijelu Mitrovice Kfor postavio jedan oklopni transporter, što do sada nije činio.

Oko 19.30 kolona vozila specijalne vojne policije Kfora, u kojoj je bilo šest džipova i jedno oklopno vozilo, došla je iz pravca južne Mitrovice do ulazne kapije Suda. Nakon kraćeg zadržavanja po dva džipa krenula su u patrolu ulicama sjevernog dijela Mitrovice, dok je oklopno borbeno vozilo ostalo pred sudom.

Hoti je, takođe, potvrdio da se večeras oko 20 časova čula pucnjava iz vatrenog oružja u regionu sela Zupče, gdje žive Srbi i susjednog sela Čabra koje je nastanjeno kosovskim Albancima.

"Ne zna se tačna lokacija iz kog sela je pucano. Nema informacija o materijalnoj šteti ili eventualnim povređenima", rekao je glasnogovornik policije.

Nakon ove pucnjave Srbi su nedaleko od barikade koja je postavljena u mjestu Zupče, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribariće, postavili još jednu barikadu. Na ovom putnom pravcu, koji vodi ka južnom dijelu Mitrovice, na putu je večeras preko obje kolovozne trake izručen šljunak.