U izvještaju UNMIK policije koji prenosi Koha ditore državni sekretar u takozvanom Ministarstvu Srbije za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović sumnjiči se za ubistvo iz 2000. godine.


List je objavio detalje iz izvještaja UNMIK policije o ubistvu deset Albanaca u sjevernoj Mitrovici februara 2000. godine.

Prema izvještaju nazvanom "Pandora Sigma", glavni osumnjičeni za ubistvo Nderima Ajetija i Nerimana Xhaka su bili bivši šef Srpskog nacionalnog vijeća, Oliver Ivanović i bivši šef policije na sjeveru Dragan Dalibašić.

List navodi da da 11 godina poslije "masakra", niko još nije osuđen za ubistvo deset osoba i ranjavanje 25 ljudi, kao i 93 teško povrijeđenih od batinjanja.

U noći između 3. i 4. februara 2000. godine, organizovane grupe Srba ubile su deset Albanaca, 25 je povređeno u pucnjavi, a 93 ozbiljno povređeno od posljedica batinjanja.

U februaru te godine 1.564 albanskih porodica, koje broje 11.364 osoba, protjerano je iz sjeverne Mitrovice.

S druge strane Oliver Ivanović je za “Blic” demantovao pisanje Koha ditore i kaže da je međunarodni tužilac Michael Heartman još 2002. godine odustao od gonjenja nakon istrage. On je rekao da je ta optužnica obuhvatala veliki broj Srba sa sjevera.