Pripadnik ISIS-a sa Kosova u sirijskom zatvoru

On je sa Kosova, ali ima američko državljanstvo. Lirim Sylejmani napustio je SAD kako bi se pridružio teroristima u ISIS-u, a danas se nalazi u sirijskom zatvoru, zajedno sa svojim saborcima. Odatle poručuje da ne žali zbog onoga što je uradio.

Televizijska i radio mreža, CBS News, u septembru je posjetila zatvor visoke sigurnosti na sjeveroistoku Sirije, te je ovo bio prvi put da su televizijske kamere bile dozvoljene.
Prema novinarima ovog medija, zatvor je poput Ujedinjenih nacija, jer tu ima ljudi iz Belgije, Holandije, Njemačke, ali i Amerike.
A iz Sjedinjenih Država pridružio se ISIS-u i jedan sa Kosova, Lirim Sylejmani.
Ovaj posljednji, iz zatvora u kojem živi izgleda u teškom stanju, dao je kratku izjavu novinarima.
"Odluke koje sam doneo u tuđim očima su pogrešne, pa sam u zatvoru. Ne vjerujem da sam učinio nešto pogrešno, samo sam želeo da živim po islamskom zakonu“, rekao je Sylejmani, prenosi Gazeta Metro.
Oni su krenuli u ‘islamski raj’, ali su završili provodeći živote u zatvorima, dok su neki od njih zadobili teške povrede na ratištu, prenosi dalje Gazeta Metro.
Međutim, kada je riječ o ISIS-u, nedelju dana nakon što je američki predsjednik, Donald Trump, objavio da je u jednoj velikoj akciji, američka vojska ubila njihovog vođu, teroristu Abu Bakr al-Bagdadija, ipak još uvijek ima militanata i pristalica njegovih ideja.