Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je navodno trovanje članova CIK u Prištini, koji su brojali glasove pristiglih iz Srbije, da je to “najobičnija farsa”, da su i sami rekli da nikakve infekcije nema, ali da to govori o velikoj nervozi albanskih političkih lidera.

Vučić je gostujući na TV Prva rekao da je to “jedna od najglupljih farsi”, te da je “infekcija” bila zbog ogromnog uspeha Srpske liste uz pokušaj da joj se malo smanji broj glasova, ali i njihovog “muljanja” da se stranka koju vodi Bedžet Pacoli nekako dovede do toga da bude iznad cenzusa.
“Sada ćute kao zaliveni, nema tu infekcije, sve je bila budalaština i izmišljotina” rekao je Vučić i dodao da   to pokazuje da su vrlo nerzvozni, da su na sve spremni, a kada su ljudi nervozni umeju da budu opasni.
Za izjavu lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da mu smeta prisustvo Srbije na severu Kosova i da će na to regaovati kada bude premijer, predsednik Srbije je rekao da to razume kao “otvorenu pretnju” uz ocenu da je reč o “vrlo opasnom čoveku”, ali i da njegove izjave neće uplašiti Srbe koji tamo žive.
Dodao je da Albanci danas prave greške, rade ono što mi radili pred kraj socijalističkog perioda tražeći lojalne Albance, a oni to rade danas sa Nenadom Rašićem i Radom Trajković, koji nemaju ni dva odsto podrške.
Na pitanja o  razgovoru sa specijalnim izaslanikom SAD Richardom Grenellom Vučić je rekao da je to bio  dobar i otvoren razgovor, da smatra da je razumeo šta je namera SAD, da je sve sam zapisao sa tog sastanka…
“Ali da li sam srećan ishodom, kako ga vide Aamerikanci - ne bih komentarisao” kazao je, ali i dodao da nam niko nikada nije ponudio razgraničenje ili podelu, zato što je za njih Kosovo celovito i nezavisno.
Međutim uspelo se da se pitanje kosovskog problema vrati za pregovarački sto, da se o tome razgovara a sluša se i mišljenje Srbije, ali i da niko ne misli da su nam izgledi preveliki, poručio je on.
“Razmeo sam šta je američka, šta je evropska ideja, jesam li srećan zbog svih nijhovih iskazanih ideja - samo ću da slegnem ramenima”, rekao je predsednik Srbije.