SPORNA ODLUKA

Srbijanski teniser Novak Đoković sudjelovao je u žestokoj raspravi sa glavnim sudijom meča na Mastersu u Indian Wellsu protiv Italijana Luce Nardija.

U trećem gemu drugog seta na servis Đokovića, Nardi je iskoristio petu brejk loptu i smanjio prednost na 2:1, a posljednji poen u tom gemu je bio predmet žestoke rasprave.

Mladi Italijan je stao jer je mislio da je lopta izašla van terena što je zbunilo i Đokovića koji nije reagovao na najbolji način pa je uslijedila rasprava sa sudijom.

"Udario je loptu i stao. On je stao", ubjeđivao je Novak sudiju.

"To je bila njegova reakcija, nije uputio poziv sudijama, on nije zaustavio poen", odgovorio je arbitar.

"Da, ali je stao", uporan je bio Đoković.

"Samo zato jer je on stao, ne znači da i poen staje", pravdao se sudija.

"Samo zato jer je on stao, ne znači da i poen staje. Šta pričaš ti? Vidio si njegovu reakciju, on je stao, doslovno je stao i to je to. Zbunio me potpuno pa sam i ja nakon toga stao. Kako je moguće da to ne sudite, je li me pljačkaš ili šta?", žestok je bio srbijanski teniser.

"Da li želiš da kažem da si imao smetnju prilikom udarca?", pitao ga je sudija.

"Da, dečko je zaustavio igru i odigrao loptu ovako pa je opet stao", odgovorio je Đoković.

"Samo zato što on stoji tamo i ne nastavlja da igra, ne znači da je zaustavio poen", rekao je sudija nakon čega je uslijedio novi odgovor najboljeg tenisera svijeta.

"Ali situacija je bila takva da je on mislio da je lopta vani i samo je stao, to je to".

Inače, Đoković je poražen rezultatom 2:1 po setovima, a u osmini finala Nardi će igrati protiv 17. nositelja Mastersa Tommyja Paula iz SAD-a koji je sa 2:0 (6:4, 6:4) pobijedio Uga Humberta iz Francuske.