BILA DRUGA NA SVIJETU

Svijet tenisa obilaze suze španske teniserke Paule Badose, i to ne suze radosnice.

Teniserka koju mnogi smatraju najljepšom na WTA Touru i djevojka Stefanosa Tsitsipasa je jučer predala meč Švicarki Lulu Sun na turniru u Dubaiju nakon prvog seta, a nakon što je shvatila šta se dešava suze su joj same počele teći i nije ih mogla zaustaviti.

Naime, 26-godišnja Badosa je jučer bila primorana zbog povreda predati čak 32. meč u karijeri, a i sama je svjesna da joj posljednja povreda leđa s kojom se muči više od pola godine može značiti i kraj karijere na vrhunskom nivou.

Naime, Badosa je povrijedila leđa na prošlogodišnjem Wimbledonu, te je pauzirala sve do početka ove godine. Vratila se na turniru u Adelaideu, no vidjelo se da se teško kreće i u devet odigranih mečeva u 2024. je upisala samo četiri pobjede.

No, ono što je zabrinjavajuće je da je dva meča predala zbog bolova u leđima i nemogućnosti kretanja. Prije jučerašnjeg meča sa Sun, Badosa je u tajlandskom Hua Hinu u drugom setu pri vodstvu 4:3 predala meč Diani Shnaider.

Badosa je u aprilu 2022. godine bila druga teniserka svijeta i samo se čekao njen proboj na sami vrh, no zbog problema s povredama trenutno je tek 74. na svijetu.