IGRA SUDBINE

Nakon što je vijest o smrti slavnog hokejaša Konstantina Kolcova potresla svijet sporta, njegova dugogodišnja partnerica Arina Sabalenka odlučila je nastupiti na WTA turniru u Miamiju i tu će igrati protiv svoje najbolje prijateljice.

Kolcov (42) je počinio samoubistvo skokom s terase hotela u kojem je odsjeo u Miamiju. Na Floridu je stigao kako bi bodrio svoju izabranicu Arinu Sabalenku, inače drugu igračicu svijeta, no svijet je zadesila velika tragedija.

Sabalenka je, pored svih očekivanja, odlučila ipak nastupiti na turniru, a nekoliko sati nakon smrti svog dečka snimljena je na terenu dok trenira.

Da igra sudbine bude još interesantnija, žrijeb je Sabalenki dodijelio najbolju prijateljicu kao prvu rivalku na WTA 1000 turniru u Miamiju.

Riječ je o španskoj teniserki Pauli Badosi, teniserki s kojom je Sabalenka u sjajnim odnosima. Dvije teniserke se druže van terena, igrale su i u dublu zajedno i bit će zanimljivo vidjeti kakav će biti tok meča samo 72 sata nakon što je Sabalenkin dečko počinio samoubistvo.

Novinari su odmah nakon sinoćnjeg duela Badose protiv Simone Halep pitali o situaciji sa Sabalenkom. Španska teniserka je odlučila odgovoriti na pitanje.

"Mislim, ne želim da pričam o tome, ali naravno da mi je to velika prijateljica. Mnogo smo pričale jučer, a ista stvar je i jutros. Znam dobro kroz šta prolazi, znam cijelu situaciju i znam šta se dešava", poručila je Badosa na konferenciji za medije i dodala:

"Ovo je i za mene šokantno kroz šta prolazim jer je ona moja najbolja prijateljica. Ne želim da pati, a ovo je jako teška situacija", priznala je 26-godišnja Špankinja te dodala da joj je neprijatno igrati protiv svoje najbolje prijateljice, posebno u ovakvom trenutku.

Istovremeno, teniski svijet se ujedinio i pružio podršku Sabalenki, a u tome je prednjačila proslavljena Dankinja Caroline Wozniacki koja je ponudila svoju pomoć. Iako će učestvovati na turniru, Sabalenka neće održavati konferencije za medije kako bi izbjegla neugodna pitanja.

Duel drugog kola WTA 1000 turnira u Miamiju između Arine Sabalenke i Paule Badose trebao bi se igrati sutra u 16 sati kao prvi na centralnom terenu, ukoliko se nešto ne promijeni sa stanjem Bjeloruskinje tokom narednih sati.