BILO JE EMOTIVNO

Jedna od najboljih teniserki svijeta Arina Sabalenka izašla je na teren prvi put nakon strašne tragedije i samoubistva kojeg je počinio upravo u Miamiju njen doskorašnji dečko Konstantin Kolcov.

Sabalenkin izabranik je stigao u Miami kako bi je pratio, a u međuvremenu se dogodila strašna tragedija i on je počinio samoubistvo. Naknadno je bjeloruska teniserka objasnila da par nije u vezi neko vrijeme, ali da je slomljena.

Ipak, odlučila je nastaviti s turnirom, a prva "prepreka" joj je najbolja teniserka Paula Badosa. Meč se trebao igrati davno, još prije dva dana, ali su vremenske neprilike i kiša čak četiri puta odgodile početak meča.

Večeras je konačno došao trenutak da se Sabalenka pojavi na terenu. Prilikom izlaska na teren u Miamiju, Bjeloruskinja je bila vidno shrvana i pognutog pogleda zakoračila je na teren.

Publika ju je dočekala uz velike ovacije, a emotivan je bio i susret s prijateljicom Badosom, s kojom se dugo druži privatno i povremeno igra u dublu.

Meč je počeo iza 22 sata, a na početku nijedna od teniserki nije došla do breaka. Bit će zanimljivo vidjeti u kakvom stanju je Bjeloruskinja i koliko može pružiti na terenu u trenucima dok su njene misli negdje daleko.