Eliminacija sa AO

Novak Đoković doživio je prvi poraz na Australian Openu poslije 2018. godine.

Svjetski reket broj jedan izgubio je polufinalni duel protiv italijanskog tenisera Jannika Sinnera, sa 3:1 u setovima. Za četvrtog nositelja u Melbourneu ovo je prvo finale na Grand Slam turnirima.

Đoković nije imao rješenje za danas odličnog Italijana, a sve je to utjecalo i na njegove reakcije na terenu. Tako mu je u četvrtom setu zasmetala reakcija publike zbog čega se obratio sudiji:

- Hoćeš li samo tu sjediti i šutjeti? Hoćeš da ti donesem čaj? - rekao je Đoković sudiji.

I za medije u Srbiji je iznenađujuće što je njihov najbolji teniser ostao bez finala.

- Voljeli bismo da je ovo samo ružan san, ali...Italijan održao Noletu čas tenisa - piše Kurir o padu nacionalnog heroja.

Blic je vijest naslovio "Novak je eliminiran! Nestvarni Sinner nanio Đokoviću prvi poraz u polufinalima Australian Opena", a u tekstu piše:
  - Prvi reket svijeta je slavio u prethodnih deset polufinala u Melbourneu, ali ovog petka nije mogao parirati Talijanu. Ovim je prekinut Đokovićev niz od 33 uzastopne pobjede na prvom Grand Slamu u sezoni, a poražen je prvi put od 2018.

Telegraf je donio naslov: "Đoković bez finala AO, poražen poslije šest godina: Nepogrešivi Sinner poletio i srušio Novaka u četiri seta".

Isti izvor piše da je Italijan odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Faktor