TENISKI SPEKTAKL

Novak Đoković je u nedjelju u velikom finalu završnog Masters turnira u Torinu sa 2:0 savladao domaćeg tenisera Jannika Sinnera, a ovaj meč srušio je i jedan rekord.

Kako je objavljeno danas, duel Đokovića i Sinnera bio je najgledaniji teniski meč u historiji Italije pošto ga je na televizijskim ekranima posmatralo nevjerovatnih 6,7 miliona ljudi.

Na državnoj televiziji Rai Uno je meč finala završnog Mastersa dosegao udio gledanosti od 29,3 posto, a kako bi stekli dojam koliko je javnost na Čizmi bila zainteresovana za teniski spektakl, najbolje je sve uporediti s udjelom gledanosti utakmice reprezentacije Italije protiv Sjeverne Makedonije (5:2) u petak koji je iznosio 33 posto. Taj meč je gledalo 7 miliona ljudi.

Prethodno je rekord u Italiji, što se teniskih mečeva tiče, držao sudar Mattea Berrettinija i Đokovića u finalu Wimbledona 2021. godine, kada je taj meč na Sky Italia gledao 4,1 milion ljudi.

Podsjećamo, Đoković je sinoć Sinnera savladao sa 6:3 i 6:3 po setovima, a meč je trajao sat i 44 minute. Pobjedom je srbijanski teniser zaradio 4,4 miliona eura.